Željko Bebek priredio Splićanima veče za pamćenje

„Neću, neću zoru prespavati, neću, neću dragu prežaliti, neću, samo da još jednom čujem ja tamburaše s Dunava“ tim je stihovima sinoć Željko Bebek započeo koncert u Spaladium Areni i oduševio splitsku publiku.

Željko Bebek, Foto: Damir Kalajdžić

Da postoji neka tajna veza između legende regionalne muzičke scene i Splita još jednom je dokazao sinoćni koncert kojeg je Split željno iščekivao proteklih nekoliko meseci. Od hitova poput ‘Ima neka tajna veza’, ‘Selma’, ‘Na zadnjem sedištu moga auta’, ‘Ne spavaj mala moja’ koji su obeležili njegovu karijeru u Bijelom dugmetu, preko onih iz njegove dugogodišnje solističke karijere kao što su ‘Da je sreće bilo’, ‘Laku noć svirači’, ‘Tijana’ pa sve do novijih ‘Ja po kafanama’, ‘Gdje sam bio’, ‘Ono nešto naše’, ‘Ako voliš ovu ženu’, publika je pevala horski, u jedan glas. A koncert je završen na način da mu je cela publika otpevala ‘Srećan rođendan’ jer je Željko pre svega par dana, tačnije 16.decembra napunio 74 godine.

Poseban i emotivan trenutak je bio deo koncerta pod nazivom ‘Očevi i sinovi’ kada su Željko Bebek i Branimir Mihaljević praćeni sinovima Zvonimirom Bebekom na gitari te Markom i Matejom Mihaljevićem na drugoj gitari i violini izveli pesme ‘Ljubav k’o iz pjesme’, ‘Tajna veza’, ‘Loše vino’ i ‘Selma’. Ovo je po prvi put da je Željko Bebek nastupio u Spaladium Areni te je Splitu obećao da će se sigurno vratiti. A s obzirom kako ga je Split ‘ugostio’, publika zasigurno neće dugo čekati na svog omiljenog pevača.

Nakon koncerta Željko je izjavio: „Meni je Split večeras uzvratio na zaista predivan način i mogu reći da mi je ovo koncert karijere!“

Izvor: music-box.hr

Preporučene Vesti