Helem Nejse velikim koncertom u Sarajevu predstavlja album “Gluten Tag”

Prvi dan proleća, 21. mart, uz preko potrebno sunce, vedrinu i bolje raspoloženje donosi nam i koncert sve popularnije grupe Helem Nejse, koja će u sarajevskom Domu mladih pod etiketom Red Bull Presents održati prvi veliki samostalni koncert u rodnom gradu.

Helem Nejse, Foto: Promo

Helem Nejse ne nudi samo običan koncert već promociju novog albuma naziva “Gluten Tag”.

To je treći studijski album ovog benda koji marljivo radi već nekoliko godina stvarajući kvalitetnu simbiozu nekoliko različitih muzičkih žanrova među kojima dominiraju rap, reggae, rock, etno, dub… Ukratko, može se reći da momci iz Helem Nejsea sviraju i rade s muzikom ono što vole, ne robuju trendovima i imaju iskren pristup koji publika sve više usvaja.

Upravo zbog toga interakcija s fanovima na njihovim koncertima je fenomenalna na čemu bi im mogle pozavideti i puno veće zvezde.Publika će imati priliku videti Helem Nejse u najboljem, vrhunskom izdanju.

Album “Gluten Tag” pod etiketom Croatia Records-a u etar izlazi šest dana pre sarajevskog koncerta, 15. marta. Helem Nejse je pre nekoliko dana objavio prvi singl s novog albuma “More Than Weed”.

Pesma je ekranizirana veoma zanimljivim spot za pesmu vrlo aktualne tematike u kojem Helem Nejse šarmiraju dve starije gospođe kako bi ih odveli pred oltar da bi dobili preko potrebne papire za nepovratni odlazak u Evropsku uniju.

Refren su, kako kažu, ciljano otpevali na engleskom kako bi ih u Hrvatskoj i Srbiji bolje razumjeli.

“Koncert u Domu mladih obeležiće početak novog proleća, lepših i vedrijih dana i čistijeg vazduha te ima za cilj da u živote mladih ljudi, bar onih koji su još uvek tu, unese jednu novu dozu optimizma i energije”, poručili su Čika Gagara, Stihomir Klepić i Toshi Domaćin, ili kraće rečeno članovi benda Helem Nejse.

Može se reći da album “Gluten Tag” tematski dolazi u pravo vreme, samo nekoliko dana nakon što Nemačka novim zakonom potpuno otvara vrata radnoj snazi s Balkana.

“Mart je mesec u kojem Nemačka u potpunosti otvara svoja vrata mladoj radnoj snazi, a pošto nažalost ne možemo uticati na to da ljudi ostanu, odlučili smo ih barem ispratiti spektakularnim koncertom koji će im zasigurno ostati u pamćenju. Narodu koja ostaje u Bosni i Hercegovini zajedno s nama u grčevitoj borbi za bolju budućnost, prenećemo svu energiju koju imamo i rado ih primiti u svoju veselu Helem Nejse porodicu. Malo nas je, al smo ludi”, rekli su momci iz Helem Nejsea itekako svesni stvarnosti koju svojim umetničkim radom žele poboljšati.

Zbog toga su najavili da će novi koncert biti u skladu s produkcijskim standardima Evropske unije, mnoštvo gostiju i dugogodišnjih prijatelja benda, ali i jednog gosta koji će biti, kako kažu, ogromno iznenađenje.

Koncert u Domu mladih biće kruna dosadašnjeg rada ovog benda iza kojeg su tri albuma u tri godine, “Go u gostima”, “Pola čovjek pola jedan” i “Gluten Tag”. Treba reći i da je Helem Nejse u pravom smislu reči band. Dakle, oni sviraju uživo svoje pesme što žanru koji predstavljaju ipak daje dimenziju više. Takođe, sarađivali su s Dubiozom Kolektiv, Markom Louisom, Edom Maajkom, Frenkijem i mnogim drugim velikim imenima regionalne scene.

Prethodna godina prošla je u znaku njihovog drugog studijskog albuma, mnoštvo koncerata, ali i šeste sezone popularnog Helem Nejse Rejdio Šoua iz kojeg se iznedrila i jako popularna crtana serija „Bruca Braca Bruda Brada“.

Izvor: klix.ba

Preporučene Vesti