Artan Lili s novim albumom stižu u Tvornicu kulture

Sjajan beogradski noise pop bend Artan Lili dolazi u Tvornicu kulture u petak 13. marta 2020. kako bi predstavio novi album “III” kao i svoj audio-vizualni show.

Artan Lili su do sada su objavili čak pet singlova i spotova s novog, trećeg studijskog albuma “III”. Naporno smo radili da završimo čitav novogodišnji paket od pet singl-spotova. Sve zvuči i izgleda sjajno i jedva čekamo da ih premijerno izvedemo publici u regionu”, euforično izjavljuje frontmen Bojan Slačala. Kompletan audio-vizualni show bend je već testirao na domaćem terenu u Beogradu, a sada ga po prvi puta donose u Zagreb.

Prepoznatljiv i zarazni noise pop zvuk benda, odličan vizualni identitet i tekstovi koji su angažovani, nežni i razumljivi, te nikako površni, čine Artan Lili. Bez sumnje jedan od najčešće spominjanih bendova u regionu poslednjih godina, zavredili su svoje pozicije među novim snagama domaće i regionalne muzičke scene i jedna su od koncertno najaktivnijih grupa ovih prostora. Nove pesme kao i reizdanje sad već kultna dva albuma grupe su u regionalnoj saradnji izdale dve najveće izdavačke kuće, Croatia Records i beogradski PGP-RTS.

Artan Lili završene pesme objavljuju sukcesivno, preko Bandcamp platforme, kako ih završavaju. Album “III” u konačnoj verziji će imati 12 pesama, od kojih je trenutno gotovo pet. Ovakvu metodu objavljivanja singl po singl i dopunjavanja izdanja u savremenom izdavaštvu smatraju svojom inovacijom. Njihovi singlovi redovno osvajaju prva mesta svih bitnijih radijskih i TV top lista u regionu, a dosad najzanimljiviji je bio plasman singla “Ako stanemo tu”, koji je kao odmah kao novitet zaseo na prvo mesto liste Diskomera Studija B, što je do tada pre njih pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini velikoj i grupi Kal.

Bend je pri prošlom nastupu u Tvornici rasprodao Mali pogon, a ovoga puta se Artan Lili vraćaju u Veliki pogon. Kritika prepoznaje maksimum koji daju na pozornici, nazivaju ih nečim najzanimljivijim iz regiona i predviđaju da će se za njihovu zaraznu muziku još čuti. Prva prilika je 13. marta s novim materijalima i uz veliki audio-vizualni show.

Izvor: music-box.hr

Preporučene Vesti