Bitlsi: Posao iz snova za obožavaoce čuvenog benda

Jedna od najvećih konzervatorskih grupa na svetu Nešnl trast (The National Trust) traži osobu koja će voditi posetioce kroz kuće u kojima su odrastali Pol Makartni i Džon Lenon.

The Beatles, Foto: BBC

Ovo je prilika koja se dobija „jednom u životu”, kažu iz ove organizacije i objašnjavaju da dugogodišnja vodičica odlazi u penziju.

U ovim kućama u Liverpulu su nastali brojni hitovi čuvenog benda.

Kuća u kojoj je živeo Pol Makartni

Sada se traži neko sa „tačnim istorijskim znanjem” da oživi „rane godine dvojice članova Bitlsa”.

Pol Makartni je živeo na adresi Fortlin 20 u naselju Alerton od 13. do 22. godine. U ovoj kući je komponovano oko sto pesama Bitlsa. Lenon je sa tetkom Mimi živeo od pete do 22. godine u kući iz 1930-tih godina u naselju Mendips.

Oglas za posao je objavljen zato što 71-godišnja Silvija Hol, koja je vodila računa o kući Pola Makartnija poslednjih osam godina, odlazi u penziju.

„Uvek imam na umu to da predstavljam porodicu Makartni. Mnogo istražujem i Majk Makartni (Polov brat) – od velike je pomoći sa pričama o kući”, kaže ona.

„Posetioci uvek postavljaju niz pitanja – gde je sahranjena Polova mama, koju vrstu duvana je pušio Polov tata Džim.

„Pol Makartni je deo moje svakodnevice poslednjih osam godina.”

Ona je ugostila mnoge američke muzičare, među kojima su bili Debi Hari, Džejms Tejlor i Džekson Braun, ali kaže da je „svaki posetilac poseban”. „Imala sam osam izuzetnih godina tokom kojih sam upoznala ljude iz svih delova sveta. Nedostajaće mi to.”

Sajmon Osborn, generalni upravnik organizacije u Liverpulu kaže da tragaju za osobom „kojoj će biti strast da udahne život u priče o ranim godinama života dva člana Bitlsa.”

„Uspešni kandidat mora da ima entuzijazma i za brigu o ovim mestima važnim za istoriju muzike, kao i za brigu o našim posetiocima. Ovo je zaista životna prilika za bilo kog obožavaoca Bitlsa koji je prava osoba za posao.”

Izvor: BBC News

Preporučene Vesti