Svetska premijera koncerta za gitaru i orkestar “Recuerdos de Belgrado”

U okviru 21. Guitar Art festivala održaće se 14. Marta u Zadužbini Ilije M. Kolarca svetska premijera koncerta za gitaru i orkestar “Recuerdos de Belgrado”, koji je komponovao poznati nemački kompozitor Hoakin Klerč.

Recuerdos de Belgrado, Foto: GAF

Nastupa Simfonijski hor i orkestar RTS, diriguje Bojan Suđić, a solisti na gitari pored Klerča su virtuozi Marko Tamaljo iz Austije, Rafael Agira i David Martines iz Španije.

Ulaznice po ceni od 1.200 dinara u prodaji su na blagajni Kolarčeve zadužbine i prodajnoj mreži Tickets.rs.

Kompozitor i gitarista Hoakin Klerč po rečima kritike spada u vodeće svetske ako ne i najbolje gitariste svoje generacije.

Klerč je u svojoj kareijeri već posetio Beograd i održao koncert na Guitar Art festivalu.

Inspirisan autentičnošću srpske prestonice, kao i posebnom enrgijom festivala koji okuplja najbolje gitariste iz celog sveta, komponovao je delo posvećeno Beogradu.

Dirigent Bojan Suđić zajedno sa Simfonijskim orkestrom RTS tradicionalno je deo festivalske produkcije stvaranja savremene gitarske muzike.

Ovo je treća premijera koncerta za gitaru i orkestar koji je pisan specijalno za beogradski Guitar Art Festival, a koju izvodi Simfonijski orkestar RTS na čelu sa Suđićem.

Guitar Art Festival održaće se od 10. do 15. marta pod sloganom “Rapsodija”. Tokom 6 festivalskih dana održaće se tri velika koncerta – Danijel Kasares, Ođila i 40 Fingers u Kombank dvorani, 9 koncerata klasične muzike u Atrijumu Narodnog muzeja i svetska premijera koncerta za gitaru i orkestar u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Izvor: danas.rs

Preporučene Vesti