Objavljeni datumi tri takmičarske večeri Beovizije

Festival “Beovizija”, na kojem će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2020. u Roterdamu, i ove godine imaće tri takmičarske večeri. Prvo i drugo polufinale na programu su28. i 29. februara, a veliko finale izbora za srpsku pesmu na Eurosongu – 1. marta. Prenose sve tri večeri iz studija RTS-a gledaoci će moći da prate na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti od 21.00.

Beovizija, Foto: RTS

Sve kompozicije koje učestvuju na ovogodišnjem festivalu biće objavljene na zvaničnom YouTube kanalu RTS-a za Pesmu Evrovizije 6. februara u podne, kada će biti objavljen i raspored učesnika u oba polufinala i njihov redosled nastupanja.

U oba polufinala predstaviće se po 12 kompozicija, a najboljih šest iz svakog polufinala boriće se u velikom finalu za titulu pobednika Beovizije 2020. Publika i stručni žiri će svojim glasovima – po evrovizijskom principu, odlučiti ko će predstavljati Srbiju na 65. izboru za najbolju pesmu Evrope.

Od 10. februara sve kompozicije biće predstavljene i kroz Jutarnji program RTS-a i emisiju “Šarenica”, saopštio je Javni servis.

Izvor: mondo.rs

Preporučene Vesti