“Leto” u januaru uz Luku Šulića i Vivaldija

Uoči prvog koncerta u Beogradu, Luka Šulić je oduševio svoje fanove. Svetski priznati violončelista, Luka Šulić (2CELLOS), uoči prvog koncerta u Beogradu 6. februara u Sava centru, objavio je video snimak kompozicije ’’Leto’’ sa njegovog aktuelnog albuma ’’Vivaldi: Četiri godišnja doba’’.

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti na svim Ticket Vision prodajnim mestima, online putem linka tickets.rs i na blagajni Sava centra.

Da 2CELLOS uspešno ruše granice među žanrovima, već smo se uverili mnogo puta, a tako je i u klasičnoj muzici. U ovom baroknom remek delu, Luka Šulić je bio spreman prkositi očekivanjima i razbiti granice. Iako postoje stotine tradicionalnih snimaka “Četiri godišnja doba”, snimak Luke Šulića biće prva celovita verzija, koja ponovo stvara sva četiri koncerta “Četiri godišnja doba” za solistu na violončelu.

Ubrzo nakon što mu je solo album debitovao na mestu #1 Billboardove liste tradicionalnih albuma klasične muzike, superstar čelista Luka Šulić objavio je i treći video spot sa albuma posvećenog Vivaldijivim godišnjim dobima. Ovoga puta došao je red na Leto: “L’Estate (Summer) Op. 8 No. 2 in G minor – III. Presto”.

Snimak je nastao na koncertu u Trstu prošle godine, gde je Luka premijerno odsvirao svoj aktuelni album. Posle rasprodatih arena širom sveta sa svojim priznatim i poznatim duom 2CELLOS, Luka Šulić sada prikazuje svoju punu virtuoznost kao solo izvođač i pokazuje svu dramatiku izvođenja Vivaldijevog kultnog dela, koju publika može očekivati od njega na budućim nastupima.

Kada su srećni, ljudi ne primećuju da li je leto ili zima. Za posmatrača svaka oluja je uzbudljiva i fascinantna. Odmah možete uočiti razarajuće i magnetne sile oluje, baš kao i u ovoj kompoziciji. Pogotovo kada je izvodimo uživo zajedno sa orkestrom, ona ima istinski jedinstvenu  i predivnu snagu, pa ne mogu da dočekam da je izvodim uživo na koncertima – rekao je Luka o “Letu”.

Interpretirajući na svoj način Vivaldijevo delo i druga dela klasične muzike, Luka će obići neke od najprestižnijih svetskih koncertnih dvoarana, među njiima i bečki Wien Konzerthaus, berlinski Philharmonie Berlin, tokijski  International Forum, kao i mnoge druge.  Dodatni datumi na njegovoj turneji će nastavljati da se dodaju,  a mi sa zadovoljstvom dodajemo da će nakon nastupa u Sava centru, Luka Šulić odvojiti malo vremena za potpisivanje svog diska fanovima.

Izvor: telegraf.rs

Preporučene Vesti