Konkurs za učešće na šestom „Bunt rok festivalu“ se uskoro zatvara

Na konkurs za šesti „Bunt rok festival“ – takmičenje novih, neafirmisanih bendova i autora, u organizaciji Radio-televizije Srbije i emisije „Bunt“ zainteresovani mogu da se prijave do 12. februara.

Lagana Serenada, Foto: RTS

„Bunt rok festival“ je jedino televizijsko takmičenje koje za cilj ima promovisanje novih i neafirmisanih domaćih bendova i formiranje nove srpske pop i rok scene.

Za pet godina koliko i traje ovaj svojevrsni festival, kroz projekat je prošlo 800 autora i bendova iz cele Srbije, a njih 120 je dobilo priliku da se predstavi se najširem auditorijumu.

„Do 12. februara traje konkurs za šesti ‘Bunt rok festival’. Svi zainteresovani treba da pošalju pesmu u trajanju do pet minuta na mejl adresu buntrokfestival@gmail.com. Takođe i svoju biografiju i fotografiju. To sve može da se pošalje i poštom na adresu RTS za ‘Bunt rok festival’, Takovska 10, 11.000 Beograd“, podseća autorka „Bunt rok festivala“ i emisije Bunt, Branka Glavonjić.

Pobednik petog „Bunt rok festivala“ je bend „Lagana sreda“ čiji članovi, kako sami kažu, Bunt nisu posmatrali kao takmičenje već kao priliku za afirmaciju.

„To je bilo prvo iskustvo u studiju, pred kamerama. U suštini, ništa ne možeš da izgubiš, a možeš dosta da dobiješ, tako da mislim da je dovoljno jasno da treba da se prijave ljudi za ‘Bunt rok festival’ ako rade autorsku muziku“, naglašava Filip Janić, član benda „Lagana sreda“.

Kao i prethodnih godina, nagradni fond „Bunt rok festivala“ čine brojne i izuzetno vredne nagrade, dok će pobednici dobiti priliku da nastupe na najvećim i najprestižnijim muzičkim festivalima u Srbiji i regionu.

Izvor: rts.rs

Preporučene Vesti