Zagrebačka filharmonija na velikom koncertu u čast Olivera Dragojevića

Koncert pod nazivom “Vridilo je” svojevrsni je nastavak priče “OLIVERovih70”, koju je sam Dragojević počeo 2017. godine i planirao iz bolnice u kojoj je završio baš u vreme kad se koncert trebao održati.

Foto: Duško Jaramaz

Sve muzičare i goste koji će nastupiti na koncertu 7. decembra u Spaladium Areni, na Oliverov rođendan, sam je želeo na koncertu, a po njegovoj je želji napravljen je i izbor pesama koje će se izvoditi. Na koncertu nastupaju: Gibonni, Petar Grašo, Tedi Spalato, Stjepan Hauzer, Elvis Stanić, Antonio Serrano, Oliverovi Dupini te zbor Izvor, a pridružiće im se i Zagrebačka filharmonija pod dirigentskom palicom Alana Bjelinskog, saopštili su iz Filharmonije.

“Zagrebačka filharmonija ponosna je što će biti deo ovog događaja. S Oliverom Dragojevićem, Zagrebačka je filharmonija održala nekoliko koncerata, od Lisinskog preko pulske Arene do Arene Zagreb, svaki koncert na svoj način poseban i grandiozan. Iako bez Olivera, tako će biti i na ovom koncertu, barem po količini podeljenih emocija, stihova i nota, kako s pozornice, tako i iz publike”, ističu iz Filharmonije.

Jedinstven glas, muzikalnost i posvećenost muzici doveli su Olivera Dragojevića do bogate muzičke karijere u trajanju od pola veka, koja ga je učinila jedinstvenim fenomenom domaće muzike. Uživao je povlašćeno mesto na muzičkoj sceni, uvek dodirljiv za svakog poklonika i otvoren za saradnje s kolegama.

Zato je za Oliverov rođendan u pripremi jedinstven susret njegovih kolega, prijatelja i ljubitelja njegovog jedinstvenog izražaja. Splićani su dugo priželjkivali ovakav događaj, osmišljen na Oliveru svojstven način, koji on, nažalost, nije uspio lično upriličiti pred svojim sugrađanima.

“Nastavljamo putem kojim je on krenuo i kako smo s njim osmišljavali neodržani koncert u Splitu 2017. Biće nas puno na pozornici, ujedinjenih u želji da opet budemo s njim, pa s nestrpljenjem očekujemo 7. decembar u Splitu”, izjavio je Alan Bjelinski.

“Mislim da svi zajedno možemo biti ponosni što smo ga imali, takvog posebnog i jedinstvenog i da mu možemo odati počast na ovaj način – uspomenom na njegovu muziku u njegovom gradu”, poručio je Gibonni.

Izvor: www.vecernji.hr

Preporučene Vesti