Splitski festival objavio konkurs za jubilarno 60. izdanje festivala

Objavljen je konkurs za nove kompozicije koje će biti izvedene na Festivalu zabavne muzike Split 2020. Jedan od najstarijih hrvatskih festivala i prošle godine je protekao u znaku brojnih hitova, ali i revijalnih koncerata, dok je Miši Kovaču uručen Multi-platinum Award Hrvatske diskografske udruge za najtiražnijeg hrvatskog izvođača svih vremena.

Splitski festival, Foto: Splitski festival FaceBook

Ništa manje spektakularno ne očekuje se niti ove godine kada će biti održano jubilarno 60. izdanje Splitskog festivala.

Otvorene su prijave za nove kompozicije, a one najbolje biće odabrane od strane stručne komisije i izvedene uživo na festivalu, koji će se održati od 2. do 4. jula na Tru Republike u Splitu, uz festivalski orkestar. Konkurs je otvoren do 31. marta 2020. godine, a radovi se dostavljaju isključivo na e-mail: natjecaj@splitskifestival.hr (mp3 + tekst). Slanjem kompozicije na konkurs autori garantuju da kompozicije nisu ranije objavljene, javno izvođene i da su isključivi nosioci autorskih prava.

Ceo tekst i uslove konkursa možete pronaći na web stranici festivala www.splitskifestival.hr, a informacije možete dobiti na e-mail: dalmacijakoncert@dalmacijakoncert.hr.

Izvor: splitski festival

Preporučene Vesti