Slovenački duo Zalagasper izdao album “4” (VIDEO)

Zala Kralj i Gašper Šantl, poznatiji kao zalagasper, čitavu prošlu godinu muzički su osvežili svojom pojavom i stvaralaštvom koje su imali prilike da predstave i na ESC 2019. Ovog februara, prvi duži format od njih stiže u vidu albuma “4”.

Album je predstavljen u formi ploče i sadrži sve njima karakteristične elemente: Gašperov suptilan elektronski pop, Zalin nežan glas i poruku koju njihova muzika bez izuzetka šalje. Naziv albuma simbolično karakteriše činjenicu da je ploča podeljena na dva EP-a, na engleskom i slovenačkom, oba sa po jednom bonus numerom.Na ovaj način, oni prvi put zaokružuju svoju prepoznatljivu priču i emocije koje neizostavno oslikavaju svojom muzikom.

Zalagasper izdali su svoj prvi singl „Valovi“ u septembru 2017. godine. Pesma je ubrzo postala popularna na radio stanicama i među slušaocima, a dobila je i slovenačku godišnju muzičku nagradu Zlata piščal za najbolju pesmu te godine. Njihov drugi singl „Baloni“ objavljen je u februaru 2018. godine, a na jesen je usledio „S teboi“. Numerom „Sebi“ zatim su zaokružili i EP pod nazivom „Štiri“ koji je predstavljen prošle godine, a sa njom su se predstavili i svetskoj publici na Pesmi Evrovizije 2019.

A: štiri1. valovi2. baloni3. s teboi4. sebi5. novo sonce (bonus track)
B: four1. come to me2. signals3. me & my boi4. box5. hazey (bonus track)

Izvor: metropolismusic.rs

Preporučene Vesti