Prepuni “Borik” uživao uz “Parni valjak”

U Sportskoj dvorani “Borik” u Banjaluci održan je koncert legendarnog rok sastava “Parni valjak”. Ovaj koncert deo je turneje kojom proslavljaju 44 godine od osnivanja, a koja nosi naziv “Runda 44” i predstavlja omaž muzičkoj istoriji i pesmama koje publika i danas prepoznaje.

Foto: Promo

“‘Runda 44’ je izraz iz sportskog žargona za našu 44.godinu i upornu borbu na sceni”, izjavili su pre početka koncerta članovi benda. 

U prepunom “Boriku” su se, uz svetlost telefona i hladnog piva, nizali hitovi “Moja je pjesma lagana”, “Zagreb ima isti pozivni”, “Zastave”, “Godine prolaze”, “Mijenjam se”. Izvukli smo ispod tepiha neke stare pesme, rekao je Aki, i sa bine se začulo “Mi na jastuku”, što je oduševilo pripadnike starijih generacija u “Boriku”. 

Energija kojom su započeli koncert nije se smirivala sve do izvođenja “Jesen u meni”, koju je Aki izveo samo sa njemu svojstvenom emocijom.  Potom su usledile i pesme nešto novijeg datuma “Opet se smijem”, “Ljubav”…. Da je ovo koncert za uši, ali i oči dokazao je i izgled pozornice, te tehnički elementi čime je “Valjak” osigurao najbolju zabavu svojoj publici u Banjaluci. 

Mada, da nije bilo nijednog tehničkog dodatka, ovi momci bi samo sa svojim instrumentima i glasom, napravili podjednako dobar koncert, jer energija koju šalju daje utisak, kao da su tri ili četiri decenije mlađi.

Izvor: www.nezavisne.com

Preporučene Vesti