Pogledajte neobičan spot Letu štuke za pesmu “Žad” (VIDEO)

Nakon singlova Bože zdravlja, Supermarket, Zemlja gori u saradnji sa Dubioza kolektivom, Bočice i Topla voda, legendarna sarajevska grupa Letu štuke predstavlja šesti singl sa aktuelnog albuma – pesmu pod nazivom „Žad“!

Spot za pesmu Žad radila je naša dugogodišnja prijateljica Žana Forca. Radi se o animaciji specifičnom likovnom tehnikom – ulje na staklu. Interesantan i originalan spoj slike i zvuka – rekao je frontmen grupe Dino Šaran. Pošle godine bend je odradio regionalnu promociju aktuelnog studijskog albuma „Topla voda“. Album su predstavili u beogradskom Domu omladine, zagrebačkoj Tvornici kulture, ljubljanskom Orto baru te sarajevskom Domu mladih. Album je oberučke prihvatila i pohvalila kako kritika tako i publika.

Muzički video (film, spot) uopšte je moje izražajno sredstvo i komunikacijski kanal. Način na koji analiziram vlastita unutrašnjanja stanja i dovodim ih u vezu sa stvarnim svetom. I tu je zajedničko delovanje slike, zvuka i emocije od primarne važnosti. Spot je nastao u tehnici ulje na staklu, a podrazumeva dugotrajan ručni proces koji ne bi bio moguć bez pesme kao primarne inspiracije i duhovnog vodiča. Po vokaciji sam animator. Najčešće se tako i osećam – izjavila je Žana Forca.

Izvor: telegraf.rs

Preporučene Vesti