Hauser obradio “Nessun Dormu” i snimio spot u šumi u kojoj je prohodao (VIDEO)

Stjepan Hauser je objavio novi spot za remek-delo svetske klasike. Na violončelu je odsvirao „Nessun Dorma“, ariju iz zadnjeg čina opere “Turandot” Đakoma Pučinija.

Stjepan Hauser, Foto: Roger Rich

Arija je postala muzički popularna nakon što ju je Lučano Pavaroti zapevao na otvorenju Svetskog prvenstva 1990. godine.

Spot je sniman u Istri, tačnije u Šijanskoj šumi (“Kaiserwald”), a Hauserovo emotivno i moćno izvođenje prati sedamdesetak mališana iz dečjeg simfonijskog orkestra, Udruga So Do – El Sistema Hrvatska. Režiju potpisuje Medvid produkcija.

Lokacija za snimanje također ima važnu simboliku jer je Stjepan Hauser prohodao baš u toj šumi.

„Nessun dorma“ će biti objavljena na Hauserovom prvom solo albumu „Classic“ (Sony Classical/Menart) na kojem će biti njegove omiljene klasične melodije koje je pažljivo birao i uradio aranžman za violončelo.

„To su najlepše i najromantičnije melodije ikad napisane u klasičnoj muzici. Dela najvećih kompozitora, odsvirana na violončelu, najlepšem i najromantičnijem instrumentu ikad“, opisuje tako Hauser svoj prvenac. Album je snimljen u pratnji Londonskog simfonijskog ortkestra, a produkciju potpisuje Robin Smit.

Posebnu pažnju je posvetio i Mocartu koji je napisao mnogo predivnih dela pa je bilo teško odabrati šta staviti na album, kaže Hauser koji je za ovaj album odabrao dirljive polagane stavke iz „Concerto for Clarinet „ i „Piano Concerto No. 21“ i „Lacrimosa“ iz Mocartovog Requiema. Među delima koje je obradio su još i „Swan Lake“ (Tchaikovsky), „Piano Concerto No. 2“ (Rachmaninoff), „Lascia Ch`io Pianga“ iz opere „Rinaldo“ (Handel) …, ukupno 16 vrhunskih dela izvedenih na violončelu.

Popis pesama:

1. Swan Lake
2. Rachmaninov 2nd Piano Concerto
3. Caruso
4. Air on a G String
5. The Nutcracker Suite
6. Concerto for Clarinet
7. Nocturne in C Sharp
8. Intermezzo (Cavalleria Rusticana)
9. River Flows in You
10. Lascia Ch’io Pianga
11. The Lonely Shepherd
12. Piano Concerto No. 21
13. Nocturne
14. Nessun Dorma
15. Lacrimosa
16. Adagio for Strings

Izvor: music-box.hr

Preporučene Vesti