Bajaga i Instruktori spremaju poseban koncert za Dan zaljubljenih u novoj zagrebačkoj dvorani

Momčilo Bajagić Bajaga i njegovi Instruktori 14. februara spremaju poseban i jedinstven susret s Zagrebom. Osim što su najjači regionalni izvođač koji će nastupiti u gradu za Dan zaljubljenih, pripala im je i čast odsvirati prvi koncert u Hali, novoj multimedijalnoj dvorani koja će se otvoriti u Heinzelovoj 96a.

Bajaga i instruktori, Foto:Nebojša Babić

Nakon što je mnogo puta bez problema punio Dom sportova, stadion Šalatu ili, primera radi,
Arenu, Bajaga, jedan od najvećih rok autora u istoriji ovih prostora svoju će muziku na struju ovaj put dovesti u potpuno novi zagrebački multifunkcionalni centar.

Nakon autorskih uspeha unutar Riblje čorbe Bajaga se početkom 80-tih odlučuje na solo izlet obeležen sjajnim debi albumom “Pozitivna geografija” i prvim nastupom, upravo u zagrebačkom Kulušiću 12. aprila 1984. godine. Odluka da krene u samostalne vode pokazala se kao jedna od najboljih u muyi;koj istoroji regiona jer je praćen Instruktorima samo u prvoj deceniji rada isporučio megauspešna izdanja “Sa druge strane jastuka”, “Jahači magle”, “Prodavnica tajni” i “Neka svemir čuje nemir”.

U devedesetima Bajaga i Instruktori prolaze povremene promene postave, ali status suvereno učvršćuju izdanjima “Četiri godišnja doba”, “Muzika na struju” i “Od bižuterije do ćilibara”, a muzika puna optimizma i dalje uspeva preći granice nekadašnje države.

Svoju pozitivnu muzičku misiju nastavljaju i u 21. veku, između ostalog, albumima “Zmaj od Noćaja”, “Šou počinje u ponoć”, “Daljina, dim i prašina” i prošlogodišnjim, izvrsnim, “U sali lom”. Stvorivši neke od bezvremenskih pesama, poput „Sa druge strane jastuka“, „Tišina“, „Verujem – ne verujem“, „Život je nekad siv nekad žut“, „Plavi safir“, „Godine prolaze“, „Kad hodaš“, „Zažmuri“, „U sali lom“, „Lepa Janja, ribareva kći“, „Moji drugovi“, „Ti se ljubiš“, „Tamara“, „Dvadeseti vek“ ili „Muzika na struju“ Bajaga je sa svojim Instruktorima prodao više od impresivnih pet miliona nosača zvuka i bez problema se do danas zadržao na vrhu najvećih i najpopularnijih muzičara u Hrvatskoj.

Stoga nije ni čudo da je upravo Bajagi ponuđeno odsvirati prvi koncert u Hali, novom
multimedijalnom i multifunkcionalnom meeting pointu Zagreba. Klub, koncertna dvorana i kongresni centar u jednom obuhvaćaju zatvoreni prostor kapaciteta gotovo 3500 posetilaca te dvorišni prostor od dodatnih nekoliko stotina kvadrata.

Ulaznice u prodaju kreću od danas po ceni od 110 kn koja će biti na snazi do 15. januara. Od 16. januara do 13. februara cena će im iznositi 130 kn, a na dan koncerta 150 kn. U ponudi je i veoma ograničen paket koji uključuje dve ulaznice i parking mesto unutar dvorišta Hale po ceni od 230 kn.

Izvor: tportal.hr

Preporučene Vesti