Najuspešniji izvođači u 2019. godini

Svetski mediji sumiraju utiske i kvalifikuju uspeh muzičara u 2019. godini.

Foto: Promo

Najprijatnije je bio iznenađen Ed Sheeran koji je na zvaničnoj listi u Velikoj Britaniji („Official Chart Company“) proglašen za izvođača decenije. Njegova pesma „Shape Of You“ osvojila je titulu najbolje pesme u poslednjoj deceniji. Poduži je spisak kategorija u kojima Ed Sheeran nadalje briljira. Izdvojićemo nekoliko: „Najviše singlova i albuma na prvom mestu“ (čak 12), „Najviše nedelja na mestu broj jedan liste singlova i albuma“ (ukupno 79 nedelja), „Umetnik sa najviše nedelja provedenih na „Top 40“ UK listi“ (572. nedelje).

Među prvih deset najboljih pesma u 2019. godini magazin „New York Times“ uvrstio je: „Sweet But Psycho“ (Ava Max), „Look Back At It“ (A Boogie Wit Da Hoodie), „Anybody“ (Burna Boy) a na prvom mestu našla se Lizzo sa singlom „Cuz I Love You“. Za pevačicu Lizzo 2019. godina bila je veoma uspešna. Bila je rado viđena gošća na svim većim muzičkim događajima a album „Cuz I Love You“ muzička kritika i publika izuzetno ceni. Slično misle i njene kolege sa obe strane okeana. Zato i ne iznenađuje što ju je prestižni američki magazin „Time“ izabrao za „Zabavljača godine“ („Entertainer Of The Year“), samim tim našla se na naslovnoj strani.

Na godišnjoj listi magazina „Rolling Stone“ među prvih pedeset izvođača sa najboljim albumima zastupljeni su: Burna Boy, Rico Nasty and Kenny Beats, Coldplay, Young Thing a na viskom šestom mestu je album „Cuz I Love You“ (Lizzo). Što se prestižnog muzičkog magazina „Billboard“ tiče na listi albuma je među prvih pet Lizzo, u nastavku liste su zastupljeni Burna Boy, YBN i Young Thug.

Veb magazin „Pitchfork“, koji je naklonjeniji alternativnoj i indi muzici, u svoju godišnju listu najboljih pesama u 2019 uvrstio je: „My Type“ (Saweetie), „What’s The Move“ (Young Thug), „Flood“ (Vagabon), „Anybody“ (Burna Boy), „Vossi Bop“ (Stormzy), „Juice“ (Lizzo), „Wasted Youth“ (Jenny Lewis). Među prvih pet našle su se pesme „Caro“ (Bad Bunny) i „Gone“ (Charli XCX feat. Christine And The Queens).

Presek muzičkih zbivanja u 2019. godini kulminiraće dodelom „Grammy“ nagrada 26. januara 2020.

Izvor: mascom.rs

Preporučene Vesti