Bruce Dickinson: “Iron Maiden nikada neće otići u penziju!”

Od svojeg nastanka 1975, Iron Maiden važe za najuspešniji hevi metal bend ikada, a pevač Bruce Dickinson ističe da tome ni nema kraja na vidiku, jer se nikada neće penzionisati.

Nakon svog nastupa ove subote u Bukureštu, Dikinson je na pitanje publike šta će se desiti sa Iron Maidenom kada se svi članovi budu penzionisali odgovorio šalom o budućnosti gde će bend nastupati sa svojim dvojnicima, umesto sa pravom postavkom.

Bruce Dickinson, Foto: Promo

Dopada mi se to. Uvek ima nade. Nakon što se sadašnji članovi penzionišu, biće čitav niz članova Iron Maidena. Ne moramo čak ni koristiti jbene holograme. Znate na šta mislim? Možemo da imamo prave članove benda koji kao podećaju na nas, ali nisu mi. To je super. To mi se sviđa. Nije loša ideja. Onda mi možemo da se zavalimo i primamo novčane naknade i ne radimo ništa. Dobra ideja! Nikad se neće desiti, jer se nikada nećemo jbeno penzionisati!

Ovim je potvrdio i mišljenje basiste benda o istoj temi. Naime, Steve Harris je u intervjuu za Trunk Nation SiriusXM rekao kako bend nema skorije planove da se penzioniše, dok god su još uvek fizički u stanju da dobro sviraju.

Svi smo se složili da ako osetimo da više ne valjamo, onda ćemo diskutovati o tome i verovatno će to biti kraj, rekao je Haris. Ali trenutno se tako ne osećamo. Osećamo da se još uvek, takoreći, jako dobro držimo. Dobro nam ide. Ne želim da izazivam sudbinu, ali dobro nam ide.

Producent benda, Kevin “Caveman” Shirley, nagovestio je da je Iron Maiden 2019. završio sa snimanjem novog albuma i da ćemo možda moći da ga očekujemo ove godine. U međuvremenu, bend nastavlja svoju Legacy of the Beast turneju po Evropi, Americi i Australiji.

Izvor: balkanrock.com

Preporučene Vesti