Apocalyptica posle 17 godina objavila instrumentalni album “CELL-0”

Finska četvorka Apocalyptica objavila je studijski album “Cell-0”. Objava ovog albuma označava povratak korenima i prvi je instrumentalni album benda u poslednjih 17 godina, a Apocalyptica se otisnula na put istraživanja novih boja i zvukova njihovih moćnih instrumenata.

Apocalyptica, foto: facebook@Apocalyptica

Stvaranju albuma pristupili su kao potpunom umetničkom delu, ne razmišljajući o singlovima, spajajući tako sve delove s energijom pravog metal benda.

Teško se izraziti bez tekstova, ali na albumu ‘Cell-0’ pronašli smo delove svemira koje pre nismo poznavali. Milioni nota se spajaju i stvaraju muziku kao što milioni ćelija stvaraju život, a kada sve to vizualizujete pojavljuju se slični uzorci. Nove pesme imaju puno slojeva i kompleksne su, pa nije uvek lako reći o čemu su. To je i lepota instrumentalne muzike, slušalac može doživeti iste pesme na različite načine, a to je i jedan od razloga zbog kojeg ne želimo da ih objašnjavamo pre nego ih neko iskusi – poručuje Apocalyptica.

Intenzivan i emotivan album je producirala Apocalyptica, a za mix je bio zadužen Endrju Šeps (RHCP, Lana Del Rey, Metallica, Black Sabbath).

Apocalyptica kreće na turneju 17. januara i to kao specijalni gosti na turneji grupe Sabaton, s koje će skrenuti na kratko prema Tvornici kulture u Zagrebu na samostalni koncert. Biće to jedna od retkih prilika da se negde u Evropi bend vidi na solo nastupu.

Izvor: soundguardian.com

Preporučene Vesti