ABBA se vraća na scenu novim albumom

Ovo će biti prvi materijal jedne od najuspješnijih muzičkih grupa u istoriji još od njihovog raspada 1982. godine. Čuveni hitmejkeri iz Švedske – slavna pop grupa ABBA se vraća kako bi pokorila muzičku scenu. Poslednji album omiljenog kvarteta, The Visitors, objavljen je davne 1981. Čini se kao u nekom drugom životu. Ipak, na oduševljenje mnogih obožavalaca širom planeta, Benny Andersson (73) je otkrio da su se on, Agnetha, Anni-Frid i Björn vratili u studio nakon skoro četiri decenije i da su spremni predstaviti sasvim nove pesme.

ABBA, Foto: Ollie Lindeborg

Andersson je u razgovoru za jedan portal najavio novi materijal negde posle leta. “Pesme će izaći ove godine, pretpostavljam nakon leta. Mogu samo nagađati, jer nisam u potpunosti siguran. Ne bismo trebali davati lažna obećanja, ali, ako se ja pitam, biće to u septembru. Nije to samo moja odluka, ali cilj je da izađu negde na jesen.”

Najavljene su dve nove pesme, koje će nositi nazive ”I Still Have Faith In You” i ”Don’t Shut Me Down”. Kako je Björn Ulvaeus otkrio 2018. godine, jedna pesma će imati pop prizvuk, dok će druga biti namenjena za ples.

Grupa ABBA je osnovana 1972. u Stokholmu, a dve godine kasnije su osvojili Evroviziju s pesmom ”Waterloo”, jednom od najpopularnijih pesama s ovog muzičko-televizijskog spektakla koji traje već decenijama.

Izvor: unilad.co.uk

Preporučene Vesti