Otvoren konkurs za „Bunt rok festival“ 2020.

Otvoren je javni konkurs za šesti „Bunt rok festival“ – takmičenje novih, neafirmisanih bendova i autora, koje organizuju Radio-televizija Srbije i emisija „Bunt“. Do 12. februara 2020. svi zainteresovani mogu poslati pesmu u trajanju do pet minuta, tekst pesme, biografiju i fotografiju benda na imejl adresu: buntrokfestival@gmail.com ili na poštansku adresu Radio Televizije Srbije (RTS, ul. Takovska 10, 11000 Beograd, sa naznakom: „Bunt rok festival 2020“). 

Lagana Serenada, Foto: RTS

Sve informacije o Pravilniku i Uslovima konkursa, objavljene su na sajtu RTS-a.

„Bunt rok festival“ je jedini televizijski festival takmičarskog karaktera, čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske pop i rok scene. Tokom dosadašnjih pet godina ovog svojevrsnog nacionalnog projekta, kroz proces je prošlo 800 autora i bendova iz cele Srbije a njih 120 je dobilo priliku da nastupi na sceni i predstavi se najširem auditorijumu.

Kao i prethodnih godina, nagradni fond takmičenja „Bunt rok festivala“ RTS- a i ovoga puta čine brojne i izuzetno vredne nagrade, od novčanih, preko robnih, do muzičkih….

Pobednici će, po tradiciji, nakon multimedijske afirmacije na programima i platformama medijskog sistema RTS-a , osim titule pobednika šestog izdanja festivala, dobiti i priliku da nastupe na najprestižnijim i najvećim muzičkim festivalima u Srbiji i regionu.

Prethodno, spektakularno finale „Bunt rok festivala“, zaokružilo je petogodišnji ciklus i otvorilo novo poglavlje ovog nesvakidašnjeg nacionalnog projekta RTS- a , nedvosmisleno i dokazano posvećenog konkretnoj, multidisciplinarnoj podršci i značajnoj medijskoj afirmaciji demo bendova i autora. 

Autorka Festivala Branka Glavonjić, Foto: RTS

„Pozivamo sve mlade i nove rok bendove i autore da se prijave. Pripremite svoje biografije, fotografije i pesmu u trajanju do pet minuta i pošaljite nam imejlom ili na poštansku adresu RTS- a. ‘Bunt rok estival’ je sve značajniji kao svojevrsna platforma za razvoj muzičke scene i veću prisutnost novih generacija, koje poseduju autorski potencijal a nemaju medijski prostor gde da predstave to što rade“, rekla je Branka Glavonjić, autorka „Bunt rok festivala“ i emisije Bunt.

„Naročito je danas izuzetno važno biti drugačiji i naša misija je da i dalje podržavamo rad autora koji su autentični i različiti u odnosu na ono što nam muzička scena u Srbiji trenutno nudi“, dodala je Branka.

Izvor: rts.rs

Preporučene Vesti