“Nišvil” tek sprema velika iznenađenja

Uprkos tome što je do džez smotre „Nišvil“ ostalo skoro šest meseci, u ovom zimskom periodu, dogovara se najveći broj učesnika festivala. Za sada je sigurno da će ovogodišnje izdanje festivala zatvoriti Džulijan Marli, sin najveće rege zvezde Boba Marlija.

Julian Marley, Foto: Promo

Džulijan Marli, sin Boba Marlija, trenutno je jedna od najvećih rege zvezda u svetu. Do sada je snimio četiri studijska albuma. Ove godine je nominovan za Gremi nagradu za najbolji rege album u svetu.

„Fuzija džeza podrazumeva rege i ne možete ga zaobići. Džulijan je izuteno popularan u svetu i mislim da postoji i taj rege bus koji iz Beograda dolazi namenski za ‘Nišvil’ svake godine i ove godine će on svakako biti pun“, kaže Ivan Blagojević, direktor „Nišvil džez festivala“.

Nagradu za životno delo ove godine dobiće naš proslavljeni džez pijanista Miša Krstić.

„Zasluženo. Mislim da smo zaokružili neku elitu iz tog perioda kad su zajedno nastupali Miša Blam, on i Mića Marković i da je on poslednji od tih velikana“, objašnjava Blagojević. 

Učesnik 26. „Nišvila“ biće i Čarli Hanter, jedan od 10 najboljih džez gitarista. On nastupa sa pevačicom Lusi Vudvord.

„Čarli Hanter je svakako jedan od najspecifičnijih svirača i on na istoj gitari svira i solo i bas deonice i sam je dizajnirao svoje gitare. Mislim da će biti za najveći broj posetilaca festivala koji vole gitare, to pravi događaj“, poručuje direktor „Nišvila“.

U „Nišvilu“ kažu da prva iznenađenja tek predstoje. Kao mogući učesnici festivala najavljuju se američka soul pevačica Mejsi Grej i Deril Džouns, basista legendarnog sastava „Roling stouns“.

Izvor: rts.rs

Preporučene Vesti