Dženan Lončarević o Beoviziji: Žiri mora da bude stručniji, čast izuzecima

“Smatram da takmičenje, kao takmičenje ne treba da bude u tom rangu kako su oni to prezentovali”. Dženan Lončarević nedavno je objavio novu baladu “Duga” za koju ističe da ima jaku poruku, kao i da je spot za pesmu sam osmislio.

Dženan Lončarević, Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Pevač smatra da se današnjom muzikom dosta daje na značaju onome što je nedolično i neprimerno.

“Daje se na značaju tekstovima koji apsolutno nisu za nove generacije koje dolaze, a ni za nas koji živimo muziku. Tu ne postoji ni slovo od muzike. Ja to jasno i glasno pričam, drugi ne pričaju da im ne bi zamerili. Daje se na značaju onima koji se danas nazivaju medijskim ličnostima, a po strani se stavlja ona fina, učtiva muzika koja je napisana. Mi koji smo muzički pismeni smo u manjini, mi koji možemo da pročitamo ono što je zapisano”, rekao je Dženan za “Alo”.

Prošle godine Dženan je bio jedan od takmičara na Beoviziji, a mnogi su ga očekivali i ove godine.

“Nema me i neće me biti. Ako rukovodstvo koje vodi Beoviziju, tj. Evroviziju bude smatralo da ja treba da predstavljam svoju zemlju i dobijem poziv, onda ću ići. Neću se više takmičiti, dosta mi je takmičenja. Smatram da takmičenje, kao takmičenje ne treba da bude u tom rangu kako su oni to prezentovali. Definitivno ljudi koji žiriraju na Beoviziji moraju biti malo stručniji, čast izuzecima”, istakao je pevač i najavio novi album, ali i koncert u ovoj godini.

Izvor: mondo.rs

Preporučene Vesti