Upoznajte „Dram“

Muzika benda „Dram“ je i za igranku i za slušanje pred spavanje što će moći da se čuje i na promociji u RTS Klubu 25. decembra 2019. godine u 13.00 sati. „Dram” je trenutno jedini indie-gas bend u Srbiji. To je novi žanr koji je praktično sinonim za njihovu muziku. Zvuk im se bazira na glavnom vokalu, ali i vokalima generalno, pošto svi članovi benda pevaju.

Koriste i dosta sintova u nameri da „uhvate” taj novi zvuk, koji je danas u ekspanziji u svetu, kao i retro zvuk “rhodes” električnih klavira, koji se može najviše čuti u pesmi Sami. Tu je i bas gitara – žila kucavica benda, bubanj – koji je obojen elektro motivima, kao i atmosferične gitare, koje često znaju da iskoče u prvi plan sa temom.

U samom zvuku, dosta im je pomogao Ivan Mirković Bambi, koji je producirao ceo album i uradio aranžmane za sve pesme.

Autorski tim čine svi „Dramovci“, a tekstove su u uglavnom pisali Stefan Aćimović (vokal, gitara) i Marko Arizanović (klavijature, prateći vokal). U nekoliko pesama – Grad i Nije sve kao što izgleda – tekstove su pisali svi članovi grupe.

U svim pesmama sa debi albuma Nećemo promeniti svet bave se pitanjem ljubavi i govore o stvarima koje nas okružuju. S obzirom na to da su u dvadesetim godinama – razumljivo je da će ljubav biti najvažnija i najinspirativnija tema. Za album se može reći da je konceptualan jer su pesme povezane i kroz njih se provlači slična emocija.

„Dram“ je vrlo aktivan bend. Koncerte su svirali čak i u vreme studijskog rada na albumu. Na svirkama su predstavljali i nove pesme, koje će se pojaviti na proleće.

Posle veoma uspešne svirke u „Studiju 6“ Radio Beograda 17. decembra i predstojeće promocije albuma u RTS Klubu, „Dram“ nastavlja koncertnu promociju u klubu “Feedback” u Nišu i u Omladinskom centaru Zaječar. Sviraće sa Ivanom Jegdićem i bendom „Keni Nije Mrtav“.

Potom će nastaviti turneju po Srbiji, a za početak proleća, 21. marta, zakazuju veliku prestoničku promociju albuma, u Domu omladine, uz goste koji će za sada ostati iznenađenje.

„Dram“ poručuje da budemo otvoreni za novu muziku, koja itekako postoji i u našoj zemlji.

Izvor: rts.rs

Preporučene Vesti