Premijere novih pesama grupe „Artan Lili“ na RTS-u

U ime početka saradnje grupe „Artan Lili“ i PGP RTS-a, koja podrazumeva objavljivanje prva dva albuma grupe (a potom i trećeg, koji je u nastajanju), osmišljena je spektakularna kampanja. Putem svih platformi medijskog sistema Radio-televizije Srbije premijerno će biti predstavljene nove pesme sa predstojećeg albuma grupe „Artan Lili“.

Beogradski noise-pop bend „Artan Lili“, uspostavio je sukcesivni metod – „singl po singl“, koji se u savremenom izdavaštvu smatra njihovom inovacijom. Držeći se istog principa, „Artanovci“ sada prave i novi iskorak – upriličiće premijere čak pet video spotova – pet dana zaredom.

„I ovog puta smo odlučili da napravimo nešto novo pa smo tako za svih pet novih pesama snimili video spotove i odlučili da ih objavimo u pet dana, svaki dan po jednu pesmu i spot. To baš i nije nešto što se često dešava na našoj sceni pa smo samim tim i još ponosniji na to što smo uradili. Mislim da smo na najbolji način oslikali trenutak u kom se nalazimo i dali mu prepoznatljivi izgled u duhu ‘Artan Lilija’. Dosta dugo smo radili nove pesme i publika će sigurno prepoznati savremene tendencije kako u muzičko stilskom izrazu tako i u samoj produkciji pesama koju smo ovoga puta podigli na novi nivo“, naglašava Bojan Slačala, frontmen grupe „Artan Lili“.

Najpre će, u emisiji Pop karusel na Prvom program Radio Beograda, od ponedeljka 16. do petka 20. decembra premijerno biti emitovana po jedna audio verzija, novih pet pesama (svakog dana po jedna).

Zatim, od ponedeljka 23. do petka 27. decembra sledi pet televizijskih premijera spotova novih pet pesama, na kanalu RTS 3, Javnog medijskog servisa Srbije, a potom i na internet platformi RTS Planeta, na kablovskom TV kanalu mtsa RTS Muzika, kao i na internet portalu RTS-a.

Artan Lili, Foto: Marija Strajnić

Naravno, audio i video verzije novih pet pesama grupe „Artan Lili“ će (istim redosledom i tempom) biti sukcesivno objavljivane i na zvaničnim Jutjub kanalima (grupe, PGP RTS-a i Jugoton Croatia recordsa), kao i na ostalim digitalnim platformama (Deezer, Spotify, Google music, Amazon, iTunes, Bandcamp, qobuz…) kao i na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram.

„Ova saradnja predstavlja veliki iskorak za nas. Drago nam je da su dve najveće regionalne izdavačke kuće prepoznale ‘Artan Lili’ kao grupu od izuzetnog kulturnog značaja za čitav region. Zadovoljstvo je obostrano, jedva čekamo da se nove pesme i spotovi zavrte u etru“, dodaje Slačala.

Početkom 2020. godine, biće upriličene i promocije CD izdanja albuma grupe „Artan Lili“, kao zajedničkih izdanja dve najveće regionalne muzičke izdavačke kuće – PGP RTS i Jugoton Croatia recordsa. Ova saradnja će neosporno doprineti da muzika grupe „Artan Lili“ ostvari još veći prodor na našem tržištu ali i čitavog regiona.

Izvor: rts.rs

Preporučene Vesti