Lu Jakelić prvi album talentovane kantautorke koja osvaja region

Iako je prvi službeni singl objavila pre svega godinu dana, talentovana kantautorka Lu Jakelić svojom je snažnom pojavom, zrelim tekstovima i sanjivim vokalom privukla velik broj obožavalaca koji su se na prvo preslušavanje zaljubili u njenu muziku.

Prepoznata kao jedna od najperspektivnijih domaćih kantautorki, Lu je vrlo brzo našla svoje mesto na domaćoj muzičkoj sceni koja je njenom pojavom dobila umetnicu svetskih razmera. Album prvenac koji su njeni poštovaoci dugo očekivali ugledao je svetlost dana, a autorka muzike i teksta svih 12 pesama upravo je Lu.

Priča novog studijskog albuma nije ispisana pod blještavim svetlima i uz medijsku pompu, već “onako kako su se albumi nekad snimali”. Bend je desetak dana boravio u rodnom selu u drvenoj kolibi u Batinskoj gde su osluškivali šumu, mrak i zrikavce, a priču su zaokružili u malom zagrebačkom studiju Rejhana Okanovića u Sesvetama. Album “Sve o čemu sam šutjela” osim poznatih naslova “Vodiš me”, “Domine” i “Možda” nosi 9 novih pesama uključujući i naslovnu “Sve o čemu sam šutjela”, a misaono i umetnički nastajao je više od godinu dana.

“Autor sam muzike i teksta svih 12 pesama, iako mi je i danas neobično da ističem da sve sama radim. Meni je to, do iskustva rada na albumu, bilo uobičajeno. Danas znam kolika je to vrednost, dar i zapravo težina istovremeno. Na sreću, kako se kaže “učitelj dolazi kad je učenik spreman”, u mom životu je stvarno i bilo tako. I baš kako se zove naslovna pesma, a i zašto album nosi njeno ime – tako jeste. Cela moja istina, koju sam do sad uspela ne nužno da razumem, ali otkrijem i omirišem. Puno o ljudima, ljubavi, samoći, praznini i ranama – koje su istovremena remedija.” – rekla je Lu povodom objave albuma.

Izvor: http://jugoton.rs

Preporučene Vesti