Kašike koje plešu u novom spotu Neozbiljnih pesimista (VIDEO)

Antiglobal etno pankeri Neozbiljni pesimisti objavili su vizuelno neobičan spot, sa rasplesanim kašikama kao glavnim protagonistima, za pesmu „Totalna demoralizacija“ sa aktuelnog albuma „Pametovanje iz provincije“.

„Ideju je za spot je dao Daba, somborski reper i konobar u kafiću ‘Dve krigle debele’, inače gost u našoj pesmi ‘Balada’, u kom sam se našao sa Markom Jankovićem tvorcem ovog spota. Dok je spremao našu narudžbinu čuo je šta pričamo, pa je dobacio: ‘Probajte sa kašikom i medom’. I evo ‘Totalne demoralizacije’ sa kašikama i medom“, objašnjava frontmen Pesimista Igor Olujić.

Prema njegovim rečima, poruka pesme je da se probamo odupreti „ludilu koje nas okružuje tako što za početak nećemo postati njegov deo u koji nas stalno uvlače raznim saopštenjima, novim pravilima i raznim izmišljenim tenzijama“.

Neozbiljni pesimisti su ove jeseni za promotersku kuću Long Play, na CD-u, jutjubu i digitalnim plaformama, objavili „Pametovanje iz provincije“, angažovani album sa stavom, čijih 11 pesama vesele, poletne muzike u tekstovima govori o gorkim i teškim temama koje nas okružuju, kao što su korupcija, nepismeni političari, nedostatak institucija, rijaliti programi…

Izvor: danas.rs

Preporučene Vesti