Grupa “Dram” promovisala debi album “Nećemo promeniti svet”

Grupa “Dram” predstavila je juče u klubu RTS u Beogradu debitantski album “Nećemo promeniti svet” (PGP RTS) sa 10 autorskih pesama. Članovi sve popularnijeg sastava sami sebe definišu kao “jedini indi-gas bend trenutno u Srbiji”.

Grupa “Dram”, Foto: Promo

To je novi žanr koji je sinonim za našu muziku – vele oni. – Zvuk je baziran na glavnom vokalu, ali i vokalima generalno, pošto svi pevamo u bendu. “Jurili” smo taj novi zvuk, koji je sada u ekspanziji u svetu, kao i retro zvuk električnih klavira koji se može najviše čuti u pesmi “Sami”. Tu je i bas gitara – žila kucavica benda, bubanj koji je obojen elektro-motivima, a atmosferične gitare često znaju da iskoče u prvi plan.

Oni još dodaju: U svim pesmama bavimo se pitanjem ljubavi, govorimo o stvarima koje nas okružuju. Kada si u dvadesetim godinama, sigurno je da će ljubav biti najvažnija i najinspirativnija tema. Uradili smo koncept albuma, pesme su povezane, provlači se slična emocija.

“Dram” čine gitarista i pevač Stefan Aćimović, klavijaturista Marko Arizanović, basista Branko Dimitrijević i bubnjar Pavle Savić.

Izvor: novosti.rs

Preporučene Vesti