Poznata satnica za Huteneni Fest #3 u Domu omladine

U subotu u “Amerikani” Doma omladine Beograda održava se treće izdanje Huteneni Festa. Organizatori, Pop Depresija i Kišobran, ovoga puta izabrali su tri stilski različita benda, Consecration, Bohemiju i Bernays Propagandu, za koje je zajedničko to što su tokom 2019. godine objavili nove albume, koji su svi dobili fantastične kritike i koji, svaki za sebe, predstavlja bitan korak u razvoju ovih grupa.

Foto: Nemanja Đorđević

Specijalni gost na koncertu je Milan Glavaški, koji je u svojoj karijeri bio jedan od osnivača Eve Braun, kao i lider grupa Popcycle i Rebel Star. Pre tri godine Rebel Star je odsvirao svoj oproštajni koncert i ovo je prvi put da se Milan vraća na muzičku scenu, sa zanimljiviim izborom novih i starih pesama.

Niška grupa Bohemija objavila je do sada dva albuma, “Sve naopako” (2017) i “Nasmeši se i reši se?”(2019), a ovaj drugi Balkanrock istakao je kao jedan od najboljih u ovoj godini i dao mu ocenu 9 i istakao: “Nasmeši se i reši se? je album koji donosi nešto novo na domaćoj sceni. Nemojte se duriti i pričati kako vi ne slušate ovakvu muziku. Zavrtite ovaj album, vinite se u oblake, obradujte uši, odmorite glavu. Prepustite se i uživajte.”

Makedonski genijalci Bernays Propaganda okupili su oko svog novog albuma “Druga mladost, Treći svetski rat” fantastičan tim nezavisnih izdavača – Moonlee Records, Geenger Records, Pop Depresija, Balkan Veliki i Ill in the Head – a album je u konkurenciji za ploču godine u izboru uglednog radija iz Sijetla KEXP. Izdavači su za album napisali:”Vtora mladost, Treta svetska vojna je poziv na građansku neposlušnost, na poštovanje ljudskih prava, kritiku kriminalaca na vlasti i otpor bolesnim ideologijama. S druge strane ovo je i pokušaj da se sačuvaju ljudi, njihovi snovi, ljubavi i prijateljstva.”

Consecration su posle višegodišnjih najava objavili “Plavu lagunu”, koja će se slušati i analizirati sledećih decenija. Balkanrock je i ovom albumu dao ocenu 9 i napisao “…sigurno da Consecration ni ovaj put nije ostavio slušaoca ravnodušnim. Svojim pesmama ponudio mu je jednu plovidbu kroz lepo i ružno, staro i novo, život i smrt.” Publika u “Amerikani” imaće priliku da premijerno čuje kompletnu “Plavu lagunu”, kao i još nekoliko pesama iz repertoara Consa.

Raspored dešavanja za subotu 30. novembar:

20.30 Ulaz 
21.00 Milan Glavaški
22.00 Bohemija
23.00 Bernays Propaganda
24.00 Consecration

Ulaznice su tokom petka prodaju po ceni od 1000rsd na blagajni DOB-a, svim prodajnim mestima Tickets-a, kao i online na www.tickets.rs i u Zaokretu i Pabu Brod. Na dan koncerta, kao i na ulazu, cena karte biće 1200.

Izvor: www.balkanrock.com

Preporučene Vesti