Oni su osvojili nagrade na MAC-u 2020

Sinoć je održana dodela nagrada MAC 2020, a u ovoj spektakularnoj večeri dodeljen je veliki broj prestižnih priznanja, a osim dobre i kvalitetne muzike, ova noć svakako će ostati upamćena i po velikoj količini emocija, ali i suza…

U nastavku pogledajte ko je sve dobio nagradu na ovogodišnjem muzičkom takmičenju :

Nagrada za najbolju pop folk numeru otišla je u ruke Vlatka Lazanoskog Lazana, za pesmu “Majko”. “Zdravo Beograde i svima prisutnima, drago mi je što sam deo ovog spektakla. Hvala svima koji su glasali za mene. Hoću da pozdravim sve makedonce koji me podržavaju sve ove godine”, rekao je Vlatko nakon primanja nagrade.

Nagradu za najbolju narodnu folk numeru dobila je Aleksandra Prijović za pesmu “Bogata sirotinja”, a nakon primanja nagrade ona se obratila svima: “Hvala vam puno svima, želim da čestitam svim mojim kolegama i organizatorima MAC. Hvala vam još jednom, ljubim vas”.

Aleksandra Prijović, Foto: Časlav Vukojičić

Pevač godine je Saša Matić. Nakon preuzimanja nagrade Saša Matić se obratio svima: “Hvala vam najlepše. Ova nagrada više vama pripada nego meni, jer da nije vas svih ovih godina ne bi bilo ni mene. Ja ništa ne bih menjao ni u karijeri ni u životu, a vas ne bih menjao ni za šta na svetu”.

Nina Badrić dobila nagradu za pevačicu godine, pa se zahvalila svima: “Hvala vam najlepše, iznenađenja jesam, što ne znači da mi ovo ne pripada. Čestitam svim mojim kolegama na nominaciji. Zahvaljujem se mojoj Mariji Šerifović na velikoj podršci. Ovu nagradu ću pokloniti svim autorima koji sarađuju sa mnom. Publiko, vi ste me napravili ovakvom, vi me nosite i hvala vam na tome što vam i dalje trebam”.

Nina Badrić, Foto: Danijel Milutinović

Nagradu za najbolju rok numeru dobio je Van Gogh za numeru “Više te ne volim ko pre”.

“Hvala ti kume za ove godine plovidbe i za 50 godina prijateljstva. Poštovana publiko hvala za ovo priznanje koje ste nam dodelili, računajte na svoju decu i naravno na Van Gogh”, rekao je Đule.

“Parni valjak” dobio nagradu za najbolju pop-rok numeru za pesmu “Otkud ti pravo”, te se zahvalili publici!

Nataša Bekvalac dobila nagradu za najbolji muzički video za pesmu “Dođi mami”. “Drago mi je što sam osvojila ovu nagradu, ja bih vas pozvala da 14. februara dođete na moj koncert”, rekla je Nataša.

Nagradu za najbolju pop numeru muškog izvođača dobio je Petar Grašo za pesmu “Voli me”. Grašo se obratio svima:

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam dobio nagradu za pop numeru u regiji. Hvala vam što volite moju muziku, nadam se da vas neću izneveriti”.

Lena Kovačević ponela je nagradu za najbolju pop numeru žeskog izvođača za pesmu “Dubine” pa se obratila svima: “Hvala puno, ja sam iznenađena, ova nagrada se trese. Hvala ljudima koji su preokrenuli ne samo moj nego i muzički svet u Srbiji. “Kafe” i naš jezik se sluša i u Africi i u Turskoj! Srećan rođendan mami, mom bratu i mojoj porodici, volim vas”.

Lena Kovačević, Foto: Časlav Vukojičić

Nagradu za najboljeg novog izvođača dobila je Angellina za pesmu “Pile moje”.

“Ne znam šta da kažem, nisam ovo očekivala, nisam spremila govor. Ovo ništa ne bi postojalo bez vas, očekujte još pesama. Generalno takmičenje ne postoji, ali ova nagrada mi znači jer to znači da ljudi vole ono što radim. Mnogo sam se zbunila i nisam ovo očekivala. Potrudiću se maksimalno za sledeću godinu i daću svoj maksimum”, rekla je uzbuđeno Angelina.

Sergej Ćetković i “Who see” dobili su nagradu za najbolju pop kolaboraciju za pesmu “Pusti probleme”.

Buba i Džala su dobili nagradu za najveći uticaj na muziku regiona.

“Želim da se zahvalim svim ljubiteljima naše muzika! Hvala vam puno, velika ljubav za sve vas, drago nam je što smo dobili ovu nagradu, nismo bili u toku! Vidimo se za pola sata na najjačem nastupu večeras! Pozdrav za moju Nanu”.

Oliver Mandić je dobio nagradu za životno delo koju mu je uručila Senida. Oliver se obratio svima:

“Baš mi je prijatno primiti ovu nagradu u mojim godinama, to mi baš nije prijatno. Ovu nagradu bih podelio svim ljudima od Ljubljane do Skoplja koji se bave muzikom. Pre 35 godina sam maštao da ovako izgleda moj koncert. Hvala vlasniku ovog festivala koji je omogućio svim izvođačima da mogu ovako da predstave svoju muziku. Ovo je svetski nivo koji se dešava kod nas, hvala vam još jednom, živi bili i uživali u mojim kolegama”.

Nagradu za najbolju muzičku obradu dobile su Frajle i Tijana Dapčević “Negativ”. Tijana se obratila svima:

“Je l’ ovo moguće? Nismo se nadale, kad smo došle ja sam rekla: “Zamisli da dobijemo nagradu…” Ja sam peta frajla. Ova pesma ima 18 godina, punoletna je. Mnogo sam srećna što imam evergrin u džepu. Hvala svima što ste glasali”.

Nagradu za najbolji koncert dobila je Marija Šerifović za koncert “Druga strana ploče” u Beogradu.

“Veliki pozdrav svima, dobro veče svima u Areni noćas, hvala mojoj publici, opet ćemo da oborimo rekorde, živi bili”, rekla je Marija.

Smoke Mardeljano dobija nagradu za najbolju rep hip-hop numeru za pesmu “Hvala Hip hop”, a nakon preuzimanja priznanja on se obratio svima:

“Hoću ovu nagradu da posvetim porodici Andonov. Hvala vam najlepše što ste me izglasali”.

Nagradu za najbolju alternativnu pop numeru dobili su Buč Kesidi sa pesmom “Nema ljubavi u klubu”, te su se obratili svima:

“Hvala lepo stvarno nismo očekivali da ćemo dobiti išta ove večeri. Hvala našim porodicama, prijateljima, idemo još jače”.

Nagrada za najbolju trep numeru ponela je Senida za pesmu “Mišići”. Senida se odmah obratila svima:

“Hvala puno, hvala svima, znam da volite ovu pesmu, znam da je i vi volite, ja je volim još više jer je vi volite. Hajde da zadržimo te mišiće i hajde da vas čujem”.

Nagradu za najbolju pop numeru benda dobio je “Magla bend” sa pesmom “Teatralno”.

“Mi čekasmo, čekasmo i dočekasmo, ove godine MAC ide meni. Beograde, Srbijo, Balkan, dobili smo MAC, hvala od srca”, rekao je Vladan iz “Magla benda”.

Nagradu za najbolju World music numeru je ponela grupa “Sars” za pesmu “Ruke”. “Hvala svima koji su glasali da SARS pobedi. Želim da poklonim mom prijatelju iz “Brkova” ovu nagradu”, rekao je pevač grupe SARS.

Nagradu za Jutjub zvezdu, a ovu nagradu poneli su Vojaž i Breskvica za pesmu “Vrati me”. Oni su se obratili svima nakon uručenja nagrade: “Mi stvarno nismo očekivali da ćemo uzeti bilo šta, bili smo oduševljeni što smo samo nominovani. Hvala vam puno i nastavite da nas pratite”.

Milenko Škari vlasnik i organizator MAC zahvalio se svima koji su učestvovali i koji su organizovali ovaj prestižni muzički događaj, a onda su on i Damir Handanović Golden MAC dodelili Senidi.

Izvor: alo.rs

Preporučene Vesti