Legenda elektronske muzike ponovo pred beogradskom publikom

Nazivaju ga ocem italijanske tehno muzike, kraljem Ibice, globalnim trendseterom, ali pre svega legendom elektronske muzike. Godinu dana posle prethodnog gostovanja, Marko Karola se vraća u Beograd i nastupa 1. februara u „Hangaru“ u Luci Beograd.

Marko Karola, Foto: Promo

Marko Karola je 1989. godine puštao muziku po napuljskim klubovima u koje je postepeno uvodio tehno. Sam često govori da je tadašnja napuljska scena bila usamljeno ostrvo u italijanskoj muzici i da ga je želja da nađe sopstveni stil odvela dalje, na tehno scenu Evrope i sveta.

„Često nastupam sa drugima, ili radim za druge. Tada koristim svoje setove, ali to je jedan kratak nastup i ja sam ograničen u onome što mogu da uradim. Ljudi koji me slušaju i koji mi pružaju podršku, među njima su i dobri poznavaoci muzike, zbog njih želim da iskoristim svoje iskustvo i stvorim nešto što je više od dobre zabave – dobro putovanje“, kaže Karola.

Ubraja se u red najcenjenijih i najtraženijih elektronskih izvođača na svetu. Osim pet albuma sa odličnim kritikama, stvorio je i nekoliko značajnih miks kompilacija. Od onog za legendarni londonski klub „Fabrik“, do miksa za Sven Vatov “Cocoon Recordings”.

Karola je poznat po energičnom stilu miksovanja na tri gramofona i dugačkim setovima i to je upravo ono što domaća publika može da očekuje na njegovom brogradskom nastupu 1. februara u „Hangaru“.

Preporučene Vesti