Kinezi snimaju dokumentarni film o Slobodanu Trkulji: “Balkanopolis i prijatelji” nastavljaju koncerte u Novom Sadu i Beogradu

Harizmatični multiinstrumentalista je sa njegovim sastavom osvajao proteklih godina Aziju.

Slobodan Trkulja, Foto: Promo

Svetski priznati umetnik Slobodan Trkulja i njegov sastav “Balkanopolis”, nastavljaju serijal koncerata “Balkanopolis i prijatelji” u Novom Sadu (7. februar u SNP) i Beogradu (8. februar Centar “Sava”. Harizmatični multiinstrumentalista Trkulja je sa “Balkanopolisom” osvajao proteklih godina Aziju, održavši koncerte u Maleziji, Iranu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a ponajviše u Kini, gde ih je publika prihvatila i zavolela kao svoje.

O njihovoj ogromnoj popularnosti u Kini svedoči i dokumentarni film koji o Trkulji i “Balkanopolisu” već pola godine snima kineska CCTV.

U kojoj god dvorani da sviramo, to je mesto na kom muzika “Balkanopolisa” dobije novu dimenziju, mesto gde hrabro zakoračimo u novo i drugačije – kaže Slobodan Trkulja, koji svira više od 15 instrumenata. Razmena energije sa publikom je posebna, muzika nas sjedini toliko da postanemo bliski prijatelji, zagrljeni, prožeti istom emocijom koja ostane da diše u nama još dugo posle. Jedva čekam nove susrete sa publikom i uzbuđen sam jer ćemo na novosadskom i beogradskom koncertu imati drage goste iz inostranstva. Pozvali smo prijatelje koje smo stekli na proputovanjima širom sveta, da im pokažemo svu lepotu naših različitosti i istovremeno svu lepotu onog što nas čini istim.

Trkulja i “Balkanopolis” izvode muziku zasnovanu na rok i orkestarskoj muzici, tradicionalnom zvuku Srbije i Balkana, pravoslavnom pojanju, uz gajde, tambure, kavale, gitare i bubnjeve. Serijal su počeli još 2015. koncertom u beogradskoj “Areni”, kada su sa njima nastupili prijatelji – fado diva Mariza, soul zvezda Olita Adams i najpoznatija afrička zvezda Baba Mal.

Izvor: novosti.rs

Preporučene Vesti