Jurica Pađen i “Aerodrom” promovisali novi album “Dnevni rituali”

Jurica Pađen i njegov bend “Aerodrom” promovisali su u petak u beogradskom “Jugotonu” novi album “Dnevni rituali”, u izdanju “Kroacije rekords”. Na disku je 13 pesama, od kojih je nekoliko njih već odavno zaživelo po regionalnim radio-stanicama – “Ja te jednostavno volim”, “Neka bude”, “Titanik”… U spotu za aktuelni singl “Sunce mi se smije” vide se kadrovi s majskog koncerta na zagrebačkoj “Šalati”, kojim je Pađen obeležio 40 godina karijere.

Jurica Pađen, Foto: Promo

S nesmanjenim entuzijazmom, i sa mladalačkim osmehom, kao nekad kad je u zlatnu riznicu muzike na ovim prostorima upisao hitove “Fratelo”, “Obična ljubavna pjesma”, “Stavi pravu stvar na pravo mjesto”, “Digni me visoko”, “Kad misli mi vrludaju” i mnoge druge, Jurica priča o aktuelnom izdanju.

– Novi disk se polako nadograđivao – kaže Pađen. – Neke pesme su snimljene dok druge još nisu ni postojale. Brusili smo album dok nije poprimio oblik s kojim smo mi bili zadovoljni. Radili smo singl po singl, zaključno sa najavnim, “Sunce mi se smije”, i onda smo ostatak pesama dodali, da ljudi ne bi kupovali disk sa sedam pesama (smeh). Nismo bili pritisnuti rokovima, nemamo ogromne tiraže da svi cupkaju i požuruju nas, već fino radimo u miru Božjem.

U skladu sa nazivom albuma, Pađen za “Novosti” kaže:

Imam, naravno, svoje dnevne rituale, kao i svi drugi ljudi. Moji su – kafa, novine, druženje, gitara, bar sat vremena dnevno.

Ovde je već neminovna asocijacija na stari hit “Što si u kavu stavila”.

Više niko ništa ne stavlja, brate – smeje se Jurica. – Ja – vrlo malo šećera, i malo dobre energije.

Pađen poredi “Dnevne rituale” sa prethodnim izdanjem iz 2012.

Mislim da je kao “Taktika noja”, samo malo pojedinostavljen, pristupačniji. Ima i elemenata albuma “Tango bango”, “Obične ljubavne pjesme”. Sve sam to, u suštini, ja.

Utisci sa velikog, slavljeničkog koncerta su još uvek sveži.

“Šalata” je bila puna, ne i rasprodata, ali, s obzirom na to da su tog dana u Zagrebu održana četiri velika, besplatna koncerta, ispalo je super.

Novi koncert u rodnom gradu, sad povodom promocije albuma, zakazan je za 22. februar 2020, a kad je Beograd u pitanju…

Planiramo to, svakako, naredne godine. Trebalo bi da idemo i na turneju po Severnoj Makedoniji sa Tihomirom Popom Asanovićem, što mi je velika čast.

Izvor: novosti.rs

Preporučene Vesti