IN MEMORIAM

Sa neizmernom tugom i žalošću primili smo vest da je 11.05.2021. godine iznenada preminuo naš dugogodišnji kolega i saradnik Petar Đurić.

Petar Đurić rođen je 28.11.1963. godine u Beogradu. Još od rane mladosti bavio se muzikom i već je od srednje škole imao bend. Bio je pevač u grupi Ana Marija, koja se proslavila svojim hitom Zašto dečaci plaču.

Počev od 1996. godine bio je vlasnik i direktor muzičke kuće I.T.M.M. produkcija doo Beograd, koja je osnivač i član UDS-a. Takođe, od 2012. godine bio je vlasnik, a potom i direktor muzičke kuće Maxi music doo Beograd.

U periodu od 2006. do 2019. godine uspešno je obavljao funkciju direktora organizacije OFPS, a potom od 2019. godine do danas bio je na mestu savetnika direktora i predsednika Nadzornog odbora organizacije OFPS. Svojim doprinosom u radu i svojim stručnim znanjem i sposobnostima u mnogome je uticao na razvoj i uspeh organizacije OFPS i UDS-a.

Sve kolege i saradnici sećaće ga se po njegovoj stručnosti za oblast autorskog i srodnih prava, ali pre svega po njegovom vedrom duhu, pozitivnoj energiji koju je nesebično širio i toplini koju je u sebi imao.

UDS izjavljuje najiskrenije saučešće porodici i prijateljima Petra Đurića.

Sahrana će se obaviti u petak 14.05.2021. godine u 11 časova na groblju Orlovača.

Preporučene Vesti