Egzitov “No Sleep festival” proglašen za najbolji novi festival Evrope

Egzitov međunarodno priznati „No Sleep Festival“ proglašen je za najbolji novi festival Evrope na svečanoj dodeli Evropskih festivalskih nagrada u Holandiji, saopšteno je danas iz organizacije festivala.

No Sleep Festival, Foto: Promo

„Trijumf ‘No Sleep festivala’ posebno se ističe kada se uzme u obzir da je na ovogodišnjem festivalskom takmičenju učestvovalo više stotina festivala, za koje je glasalo preko 350 hiljada ljudi iz brojnih zemalja sveta, kao i stručni žiri, koji čine neki od najvećih autoriteta u svetskoj muzičkoj industriji“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se taj festival, koji se održava dve godine u današnjem formatu, izdvojio kao jedan od najvećih „indoor“ elektronskih muzičkih događaja u Evropi, kao i da je najnagrađivanija nezavisna festivalska grupacija na kontinentu.

Festival se održava na preko deset lokacija u Beogradu, uključujući Glavni hangar u Luci Beograd i u međunarodno priznatim klubovima kao što su Drugstore, 20/44, Mladost, half, Dot i drugi.

Na spisku dosadašnjih izvođača festivala nalaze se redom neka od najtraženijih svetskih imena kao što su Nina Kraviz, Fatboy Slim, Amelie Lens, Bicep, Jeff Mills, Dax J i brojni drugi.

Najavljeno je da se „No Sleep festival“ u Beograd vraća u novembru ove godine.

Izvor: danas.rs

Preporučene Vesti