Divna i Frano otvaraju ciklus božićno-novogodišnjih koncerata

Nastupom Divne Ljubojević i ansambla “Melodi” večeras u 20 časova u Sinagogi, počeće ciklus božićno-novogodišnjih koncerata, u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada (MONS).

Divna Ljubojević, Foto: Promo

U okviru ovog ciklusa će, do 11. januara, biti priređeno pet različitih koncerata poznatih i popularnih solista i ansambala iz Hrvatske, Mađarske, Francuske i naše zemlje.

Duhovna, umetnička muzika, ali i džipsi džez i francuske šansone, kao i zvuci dalmatinske klape, deo su ovogodišnje manifestacije posvećene božićno-novogodišnjim praznicima, koja se odvija pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. Dva koncerta su već rasprodata, a i za preostale programe vlada veliko interesovanje – napominju u Monsu.

Već sutra, u isto vreme i na istom mestu, koncert u Sinagogi priređuju Frano Lasić i klapa “Smrika”. Na repertoaru ovog koncerta će se naći “poznati strani hitovi, koji su se pevušili uz radio Luksemburg, kao i oni stari, svima nama poznati domaći, koji su se slušali sa singl i lp ploča, ali i populare klapske dalmatinske pesme. Publika će uživati i u nezaobilaznim evergin hitovima ’Zagrljeni’ i ’Volim te budalo mala’, a sve to uz pratnju dalmatinske klape Smrika.” Preostalo je još samo 20 ulaznica, koje mogu da se kupe na dan koncerta, od 18 časova u holu Sinagoge, po ceni od 600 dinara (parter sa strane).

U utorak, 17. decembra, u Galeriji Matice srpske (Trg Galerija 1), u 20 časova biće priređen koncert, na kojem će nastupiti: Aneta Ilić, sopran, Borislav Čičovački, oboa, Lidija Stanković, klavir, i Srđan Sretenović, violončelo. Naši ugledni umetnici, s bogatim i uspešnim međunarodnim karijerama, prirediće program posvećen velikanu baroka – Johanu Sebastijanu Bahu, s odabranim arijama za sopran, obou i kontinuo.

Novogodišnji gala koncert “La vi en roz” najavljen je u nedelju 22. decembra u Srpskom narodnom pozorištu, s početkom u 20 časova. Na koncertu će nastupiti pevačica Mirtil Miheler, uz pratnju Vojvođanskog simfonijskog orkestra, pod dirigentskim vođstvom Džijana Emina.

– Višestruko nagrađivana yez pevačica iz Mađarske, koja peva pođednako savršeno na više jezika, Mirtil Miheler će se prvi put predstaviti našoj publici izvođenjem francuskih šansona, gde su neizostavne i pesme čuvene Edit Pjaf, kao i Mišela Legrana i Žaka Brela. Kao gost programa nastupiće glumac Novosadskog pozorišta / Ujvideki sinhaz Ištvan Kereši, ovaj put u ulozi pevača – najavljuju u Monsu, dodajući da je ovaj koncert rasprodat.

U novoj godini će prvi koncert biti priređen 11. januara u Sinagogi, kada će nastupiti “Aseo kvartet” i specijalni gosti “Gipsi džez fiver”: Daniel Aseo, gitara, Gijom Žuel, grupa “Zaz”, gitara, Mateo Galus, violina, Fedor Ruškuc, kontrabas, i Ana Štajer, vokal.Karte za pomenuti koncert se prodaju u prostorijama Monsa i onlajn na njihovom sajtu, a staju 500 dinara.

Izvor: dnevnik.rs

Preporučene Vesti