Deep purple održao koncert u krcatoj Areni

Bend Deep purple pokazao je sinoć u krcatoj Štark areni da je pravi rokenrol besmrtan i da nakon gotovo pola veka karijere nastupaju s istim entuzijazmom.

Deep Purple, Foto: Cyril Zingaro

Publiku, u kojoj su bili i oni koji legende rokenrola prate od početaka, ali i mnogo mlađi, dobro je zagrejala predgrupa Monster truck, a tačno u 21 čas “Deep purple” predvođen Janom Gilanom, stupio je na scenu i od prvih rifova “Highway star”, preko “Pictures of home”, opravdao čekanje.

“Perfect strangers”, “Highway Star”, “Sometimes I feel like screaming”, i drugi hitovi iz duge karijere benda, ponovo su odjeknuli novobeogradskom halom, kao i 2014. kad su poslednji put nastupali na ovom istom mestu.

“Hvala vam, ovo je duga turneja, lepo je videti vas i vratiti se ponovo ovde”, poručio je Gilan i poveo kroz istoriju “Deep purple”.

Pre dve godine, rok ikone su započele “Long Goodbye Tour”, za koju su planirali da bude poslednja u njihovoj bogatoj koncertnoj karijeri, ali zbog ogromnog interesovanja miliona obožavalaca širom sveta, “Deep Purple” je u okviru turneje ponovo posetio neke zemlje, a na radost velikog broja fanova, Srbija je bila jedna od njih.

Ljubitelji tvrdog zvuka imali su priliku da verovatno poslednji put uživo čuju rok velikane kako izvode svoje najveće hitove poput – “Bloodsucker”, “Strange Kind Of Woman”, “Space Truckin”, “Uncommon Man”, “Lazy”…

Kako je i očekivano, godine su ostavile traga na prepoznatljivom Gilanovom glasu, ali njihova energija i vidno uživanje dok su na bini nije jenjavalo ni na trenutak.

Uz klasik “Smoke on the Water”, što je bila i poslednja pesma u zvaničnom delu, publika je pevala u glas.

Veterani rokenrola, na oduševljenje fanova, na bis su izašli s pesmom “Hush”, dok su se od beogradske publike konačno oprostili uz čuvenu “Black Night”.

Izvor: rtv.rs

Preporučene Vesti