“Baika” Nemanje Radulovića najbolji klasični album prošle godine

Virtuozni violinista Nemanja Radulović dobio je veliko priznanje poslednjeg dana 2019. godine – njegov album “Baika” je po izboru kritičara magazina “Gramofon” izabran za najbolji klasični album u prošloj godini! “Nemanja je suvo zlato”, “Radulović je sjajan pripovedač na albumu sa primamljivim pričama”, “Ovo je izuzetan album po svim standardima”, “Nemanja je harizmatičan umetnik, u kožnim čizmama do kolena, ali na koncertima je pravi pesnik”, samo su neki od hvalospeva kritičara za album “Baika”, koji još jednom istražuje muziku istočne Evrope.

Nemanja Radulović, Foto: Facebook/Nemanja Radulović

Seme za ovaj album posađeno je na prvoj turneji koju je Nemanja imao sa Sašom Gecelom i Borusijan Istanbul filharmonijskim orkestrom, kada je obuzet solo violinskim delom “Šeherezada” tražio od svog prijatelja, srpskog kompozitora Aleksandra Sedlara da mu razvije taj deo u komad za solo violinu i njegov ansambl “Dabl sens”. Rezultat je bio prava violinska bravura.

Nemanja je na kraju 2019. podelio i trejler svog prvog koncertnog filma Unique, snimljenog letos u Karnaku u režiji Sebastijana Lefevra, a koji će 23. januara biti prikazivan u više od 300 bioskopa u Francuskoj. U snimanju su mu pomogli i “Dabl sens”, “Devils trils”, Lori Favr-Kan, Tamara Aleksić, Ksenija i Tijana Milošević.

Pozivam vas da nam se pridružite u ovom jedinstvenom iskustvu, gde ćete biti jedina publika – poručio je Nemanja Radulović, koji će 24. januara održati koncert sa filharmonijom u Moskvi, 13. februara u Hamburgu, a 21. maja u Londonu.

Izvor: novosti.rs

Preporučene Vesti