Povratak Parafa počinje u Novom Sadu i Beogradu

Koncerti u Novom Sadu i Beogradu biće prilika za sve ljubitelje panka, post-panka i novog talasa da uživaju u energičnim, pravim rokerskim izvođenjima legendarnih pesama među kojima su Narodna pjesma, Moj život je novi val, Živjela Jugoslavija, Javna kupatila, Zastave i druge.

Paraf kreće na veliku regionalnu koncertnu turneju koja započinje 13. decembra u Novom Sadu, u Firchie Think Tank studiju, a nastavlja se 14. decembra u beogradskom Domu omladine. Na turneji će promovisati album CD box-set Sabrana dela 1976.-1987. koji uključuje sve njihove albume i singlove, kao i dosad neobjavljeni live album te vinil Zastave, nedavno reizdan kao specijalno izdanje povodom 35. godišnjice originalne objave. 

Kombinovana postava Parafa, s Vim Colom i Valterom Kocijančićem kao vokalima, članovima obe izvorne postave te muzičarima koji su već nastupali u koncertnim postavama benda spremna je za povratak na pozornice. Da je tako, pokazali su već u martu, na ovogodišnjoj riječkoj promociji box-seta kad su energičnim i žestokim nastupom oduševili publiku u klubu Palach, kao u danima kad su krčili puteve za inventivniju muziku na ovim prostorima. Njihov se žar nije nikada ugasio, a sada se opet rasplamsao i legendarni je band spreman za nove nastupe po regionu. 

“Drago mi je da se nakon toliko decenija opet vraćamo u Novi Sad i Beograd! Veselimo se nastupu pred publikom koja nas zna od samih početaka, koja je zajedno s nama stasala. A veseli nas u publici videti i mlađe generacije, klince koji se nisu ni rodili kad smo počinjali, a ipak nas slušaju danas“, kaže Valter Kocijančić. 

Da su nakon toliko decenija ostali sveži i originalni, potvrđuje i nedavno objavljeni novi singl “Bez lica”, prvi nakon 33 godine.

Izvor: www.xxzmagazin.com

Preporučene Vesti