Daddy Yankee stiže u Hrvatsku na festival “Isla Loca”

Organizatori popularnog Fresh Island Festivala u saradnji s najvećim evropskim promoterom latino muzike Old Music Group najavljuju prvo izdanje Isla Loca Festivala – pravo osveženje na hrvatskoj festivalskoj sceni. Da će sve oči fanova muzičkog sveta ovog leta biti uperene na plažu Zrće, govori izuzetno bogata biografija i uspesi kralja latino muzike.

Daddy Yankee, Foto: Promo

Daddy Yankee je tvorac reggaeton žanra i nosi ime King Of Reggaeton te je vlasnik 82 najveće muzičke nagrade. Ugledni CNN ga je 2009. godine okitio titulom Most Influential Hispanic Artist, a magazin TIME ga svrstava među 100 najuticajnijih osoba na planeti. Najslušaniji je izvođač ikada na Spotify streaming platformi, a njegova saradnja na hit singlu Despacito s Luisom Fonsijem je najgledaniji video u istoriji YouTubea s preko milijardu pregleda.

Domaća publika ga najviše pamti po zaraznom klupskom hitu Gasolina s kojim je lansirao reggaeton žanr u orbitu. Sve njegove koncertne arenske i stadionske turneje rasprodate su mesecima unapred, a nastup na Isla Loca Festivalu biće njegov jedini boutique nastup u 2020 godini. Potvrda reggaeton pravcu kao trenutno najpopularnijeg žanra na svetu je nedavni show na Super Bowlu koji su predvodili sve redom latino-reggaeton izvođači i njegovi kolege J Balvin, Bad Bunny, J.Lo i Shakira. 

Isla Loca Festival će uz Daddy Yankeeja ugostiti i popularnu latino pevačicu NATTI NATASHU, koja s Daddy Yankeejem iza sebe ima super uspešnu saradnju na hit singlu Otra Cosa. Natti broji mnogobrojne saradnje s velikanima reggaeton žanra od kojih izdvajamo Bad Bunny, Becky G i Ozuna. Zvezdani line-up prvog izdanja Isla Loce dodatno će osvežiti nastupi internacionalnih vladara plesnih, klupskih i festivalskih podijuma, partnera festivala, koje čine crewovi, DJ kolektivi i MC-iji iz Španije, Nemačke, Holandije, Italije, Velike Britanije, Kanarskih ostrva i Amerike. 

Isla Loca Festival će na plažu Zrće od 11. – 13. jula u klubove Papaya, Aquarius, Nomad i Rocks dovesti posetioce iz čitavog sveta te obogatiti festivalsku scenu prvim reggaeton festivalom u regionu. Ulaznice za ovaj letnji trodnevni spektakl dostupne su po ceni od samo 40 evra za na web stranici festivala www.isla-loca.com.

Izvor: index.hr

Preporučene Vesti