Andrea Bočeli nominovan za Gremija

Italijanski tenor Andrea Bočeli (61) nominovan je za Gremija i to za poslednji album “Si” koji je zaseo na prvo mesto Billboard-ove liste, a do sada ga je prodao u više od milion primeraka širom sveta. – Osećam se fantastično jer je ova nominacija dokaz kako između mene i američke publike postoji velika ljubav koja traje više od 20 godina. Ovo je izvanredna prilika da se zahvalim mojim obožavateljima i svima koji su verovali u mene od prvog dana – rekao je Bočeli.

Ovaj umetnik svetskog glasa trenutno je na američkoj turneji koja će vrhunac doživeti dvodnevnim nastupom u njujorškom Medison Skver Gardenu krajem godine, a potom kreće i na evropsku turneju u sklopu koje će posetiti i Sloveniju. Bočeli će nastupiti u ljubljanskoj dvorani Stožice i to uoči Dana žena, 07. marta 2020. godine.

Na koncertu će predstaviti upravo poslednji album, koji uključuje saradnje s Edom Širanom, Duom LipomJošom

GrobanomAidom Garafulinom te duet sa sinom Mateom. Upravo duet sa sinom, koji je čim je izašao, postao svetski hit, do sada je skupio više od 60 miliona pregleda na Jutjubu.

Nedavno je objavio specijalno izdanje “Si Forever” na kojem se nalaze dueti s Eli Golding i Dženifer Garner. Bočeli je takođe ove godine dobio i međunarodnu nagradu “Variety” za posebna dostignuća u muzici.- Ovo je bilo čarobno muzičko iskustvo i presrećna sam što me Andrea odabrao za ovaj duet jer sam velika ljubiteljka klasične muzike i ljubavnih pesama – izjavila je Golding.

www.24sata.hr

Preporučene Vesti