Završnica turneje Nade Kolundžije

Pijanistkinja Nada Kolundžija održaće 13. decembra koncert “O svetlosti, o nežnosti” u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, a tim nastupom, koji će biti snimljen za kompakt disk, završava turneju po Srbiji.

Nada Kolundžija, Foto: Hana Selena Sokolvić

Program je sačinjen od kompozicija savremenih srpskih kompozitora: Zorana Hristića, Miroslava Miše Savića. Aleksandra Damnjanovića, Dušana Bogdanovića, Ivana Elezovića, Irene Popović, Teodore Stepančić, Miloša Raičkovića i Vuka Kulenovića.

U okviru turneje, Nada Kolundžija prethodno je nastupila u Pančevu, Zrenjaninu, Kanjiži, Smederevu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Koncertna pijanistkinja i pasionirani promoter savremene muzike, Nada Kolundžija oržala je više od hiljadu koncerata u 28 evropskih zemalja, a i širom sveta (SAD, Kanada, Meksiko, Kina, Indija, Tajland). Takođe, gostovala je na mnogobrojnim festivalima (Dubrovačke letnje igre, Ohridsko leto, Muzičko bijenale Zagreb, Chinch, A tempo, Gitar art festival, Svetska izložba EXPO Sevilja, Ring Ring, BEMUS, Međunarodna tribina kompozitora, Ljubljanski festival, BELEF, NOMUS…).

Dobitnica je niza internacionalnih nagrada i priznanja, među kojima su i Specijalna nagrada Udruženja kompozitora Srbije “Aleksandar Pavlović” za životne zasluge na promociji srpske muzike (2019), nagrada revije Muzika klasika za album godine (2017) za izdanje Udah/Izdah: Mala antologija muzike za klavir (1914-2014), te nagrada za životno delo Udruženja muzičkih umetnika Srbije 2016.

Solistički nastupi Nade Kolundžije osobeni su po imaginativnim programima i visoko ocenjenim interpretacijama. Svoje nastupe obogatila je i sviranjem prepariranog klavira, klavira igračke, kompozicijama za klavir i traku, kao i višemedijskim projektima.

Ulaz na koncert u Skupštini grada Beograda, koji počinje u 20 sati, besplatan je.

Turneju Nade Kolundžije podržali su Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i SOKOJ.

Izvor: SEEcult.org

Preporučene Vesti