Švedski metalci “In Flames” 20. maja u Beogradu

Legendarni melodični metal bend „In flejms“, poznat po pesmama “Only for the Weak”, “Deliver Us”, “I Am Above” i “Trigger”, održaće koncert 20. maja u Bašti Studentskog kulturnog centra Beograda.

Od osnivanja 1990. godine u Švedskoj, „In flejms“ (In Flames) je nebrojeno puta obišao planetu zbog turneja, uticao na brojne druge bendove, ne prestajući da svoj prepoznatljiv zvuk pomera napred.

Na muzičkoj sceni punoj naizgled beskrajnog niza podžanrova i prolaznih trendova, „In flejms“ su primer šta to znači čvrsto ostati postojan u svojoj jedinstvenoj viziji.

Nju je bend pokazao kroz 13 albuma, među kojima su A Sense of Purpose, Sounds of a Playground Fading, Siren Charms i poslednji I, The Mask (2019). 

„Rano smo odlučili da će ovaj bend raditi na svoj način i da nećemo razmišljati o tome kakav ukus vlada ovog meseca. Na kraju, mi smo ti koji će svirati te pesme i stati iza njih. Neophodno je da muzika bude zanimljiva nama, koliko i našim fanovima, jer nam ovo nikad nije bio posao već način života“, objasnio je solo gitarista Bjern Jelote.

Izvor: rts.rs

Preporučene Vesti