Slobodan Trkulja i Balkanopolis u Novom Sadu

Širom sveta priznati umetnik Slobodan Trkulja i njegov sastav Balkanopolis nastavljaju sa serijalom koncerata, u Novom Sadu su 7. februara u SNP-u i u Beogradu 8. februara u Sava Centru.

Trkulja & Balkanopolis izvode jedinstvenu muziku koja je zasnovana na rok i orkestarskoj muzici, tradicionalnom zvuku Srbije i Balkana, pravoslavnom pojanju, uz gajde, tambure, kavale, gitare i bubnjeve, Trkuljin prepoznatljiv nežan, ali i moćan glas. Pored energičnih nastupa poznati su i po ekscentričnim frizurama i modernim kostimima kao iz Tolkinovih bajki.

Slobodan Trkulja, Foto: Promo

Harizmatični multiinstrumentalista je sa Balkanopolisom proteklih godina osvajao Aziju, održavši mnogobrojne koncerte u Maleziji, Iranu, Emiratima i ponajviše u Kini gde ih je publika neizmerno zavolela i prihvatila kao svoje. O njihovoj ogromnoj popularnosti u Kini svedoči i dokumentarni film koji o njima već pola godine snima kineska CCTV televizija.

Serijal ”Balkanopolis & prijatelji” započeli su još 2015. godine velikim koncertom u Beogradskoj Areni kada su sa njima kao prijatelji nastupili fado diva Mariza, soul zvezda Olita Adams, najpoznatija afrička zvezda Baaba Maal i drugi. Za ovogodišnje spektakularne koncerte ”Balkanopolis & prijatelji“ spremili su posebno iznenađenje i muziku koju će izvesti sa egzotičnim prijateljima koje su upoznali na putovanjima po dalekom istoku međutimzbog novonastale situacije otkazani su svi letovi iz Kine, uključujući i one kojima je trebalo prijatelji ove nedelje da doputuju.Slobodan Trkulja & Balkanopolis će nastupiti bez gostiju i obećavaju još jedan koncert za pamćenje.

„U kojoj god dvorani da sviramo to je mesto na kome muzika Balkanopolisa dobije novu dimenziju, mesto gde hrabro zakoračimo u novo i drugačije. Razmena energije sa publikom je posebna, muzika nas sjedini toliko da postanemo bliski prijatelji, zagrljeni, prožeti istom emocijom koja ostane da diše u nama još dugo posle. Spreman sam za izlazak na binu i jedva čekam nove susrete sa publikom. Žao mi je što na koncertu nećemo imati drage goste iz inostranstva, jarko sam želeo da vam sviramo zajedno u Srbiji, ali obećavam da ćete uživati u programu koji spremamo i energiji koju nosi muzika Balkanopolisa”, izjavio je jedan od najkreativnijih umetnika koji svira više od 15 instrumenata, Slobodan Trkulja.

Ukoliko želite da uživate u muzičkoj čaroliji zasnovanoj na spajanju nespojivog ulaznice u pretprodaji za novosadski koncert možete nabaviti po ceni od 1.500, 1.800 i 2.000 na blagajni SNP-a i Gigstix prodajnim mestima.

Ulaznice za beogradski koncert možete nabaviti po ceni od 1.500, 1.800, 2.100 i 2.500 dinara na svim prodajnim mestima tickets.rs kao i na blagajni Sava Centra.

Izvor: rtv.rs

Preporučene Vesti